hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Kokosanki Ali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i proste kokosanki

Kokosanki Ali Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kokosanki Ali

 

  • 200 gram kokosa
  • 2 jaja
  • 100 gram cukru pudru
  • szczypta soli
  • folia aluminiowa
  • margaryna do smarowania

Sposób przygotowania:

Kokosanki Ali
Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Do piany dodać cukier i wymieszać. Na końcu dodać żółtka i mieszać dalej. Do masy dodać kokos. Na blaszce rozłożyć folię aluminiową i wysmarować ją margaryną. Oczywiście można zastąpić papierem do pieczenia. Z ciasta robić małe kulki i wykładać na folię. Piec w temperaturze 170 stopni prze około 20 minut I smacznego.
Kokosanki Ali
Ciastka można wykładać blisko siebie nie powinny bardzo urosnąć.