zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Kokosanki maślane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Dzięki Alince mogłam skosztować pysznych kokosanek. Mięciutkie, delikatne po prostu pyszne, Polecam.

Kokosanki maślane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosanki maślane

 

  • 5 dag masła
  • ½ szklanki cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 20 dag kokosu
  • 2 białka + szczypta soli
  • 2 łyżeczki budyniu waniliowego bez cukru

 

Sposób przygotowania:

Kokosanki maślane
Masło przekładam do rondelka i rozpuszczam razem z cukrem. Odstawiam , dodaje dwie łyżki mleka i wsypuję kokos, całość mieszam.

Osobno ubijam białka ze szczyptą soli , na sztywno, na koniec dosypuję 2 łyżeczki budyniu, miksuję chwilkę na najniższych obrotach. Łączę z wystudzonym kokosem.

Na blaszkę wykładam papier do pieczenia, smaruję lekko masłem, ciasto nakładam łyżką , formując ciasteczka. Piekłam 15 minut w 175 st C Z tej porcji upiekłam 16 ciastek .



inspiracja: https://gotujmy.pl/kokosanki-na-masle,przepisy-bezy-przepis,223321.html
Kokosanki maślane
Masło przekładam do rondelka i rozpuszczam razem z cukrem.
Kokosanki maślane
Odstawiam , dodaje dwie łyżki mleka i wsypuję kokos, całość mieszam.
Kokosanki maślane
Osobno ubijam białka ze szczyptą soli , na sztywno, na koniec dosypuję 2 łyżeczki budyniu,
Kokosanki maślane
Na blaszkę wykładam papier do pieczenia, smaruję lekko masłem, ciasto nakładam łyżką

Tagi:

beza bezy