Sposób przygotowania:
Kokosanki z białek
Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy cukier i podgrzewamy mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie wlewamy mleko, mieszamy i ściągamy garnuszek z palnika.
Do masła z cukrem wsypujemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywna pianę i miksujemy z mąką.
Pianę z białek dodajemy do wiórek kokosowych i delikatnie mieszamy.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżeczką nakładamy małe porcje masy w niedużych odstępach od siebie.
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Do masła z cukrem wsypujemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywna pianę i miksujemy z mąką.
Pianę z białek dodajemy do wiórek kokosowych i delikatnie mieszamy.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżeczką nakładamy małe porcje masy w niedużych odstępach od siebie.
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Magdalena88
Marika-
dagita
Dziękuję i polecam :)
dagita
Szkoda wyrzucać białek skoro można je łatwo zachować a potem wyczarować coś dobrego :) To pasiaste ciacho jagodowo truskawkowe też powstało z zamrożonych białek :)
ankaszym