Sposób przygotowania:
Pizza fit bez drożdży
Zmieszać ze sobą mąkę, otręby, płatki owsiane, proszek do pieczenia, zioła, sól, pieprz. Dodać jogurt naturalny i olej. Wymieszać łyżką, a następnie wyrabiać ciasto rękami aż będzie sprężyste.
Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozwałkować wedle uznania na cienką lub grubą warstwę.
Następnie ponakłukwać widelcem w kilku miejscach, rozsmarować ketchup, posypać oregano i ułożyć ulubione dodatki - u mnie są to: pieczarki, podgotowany brokuł, chuda wędlina drobiowa. Na wierzch posypać żółty ser a na niego majeranek.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez 30 min.
Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozwałkować wedle uznania na cienką lub grubą warstwę.
Następnie ponakłukwać widelcem w kilku miejscach, rozsmarować ketchup, posypać oregano i ułożyć ulubione dodatki - u mnie są to: pieczarki, podgotowany brokuł, chuda wędlina drobiowa. Na wierzch posypać żółty ser a na niego majeranek.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez 30 min.