kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 995]

Kokosowe babeczki z suszoną żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na babeczki kokosowe. Przygotowane na jogurcie z dodatkiem cukru kokosowego i wiórków kokosowych oraz żurawiny. Słodzone ksylitolem. Polecam.

Kokosowe babeczki z suszoną żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowe babeczki z suszoną żurawiną

 

  • 7 łyżek z czubkiem jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 1 op cukru kokosowego ( 15 g )
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 2 garście suszonej żurawiny
  • silikonowe foremki

Sposób przygotowania:

Kokosowe babeczki z suszoną żurawiną
Do miski przekładamy jogurt i dodajemy jajko, cukier kokosowy, olej i mieszamy.

Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wiórki kokosowe, ksylitol i mieszamy.

Dodajemy suszoną żurawinę i ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 - 35 minut.

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Kokosowe babeczki z suszoną żurawiną
Jogurt naturalny, cukier kokosowy, olej, jajko razem mieszamy.
Kokosowe babeczki z suszoną żurawiną
Do masy jogurtowej wsypujemy sypkie składniki i mieszamy.
Kokosowe babeczki z suszoną żurawiną
Do ciasta dodajemy suszoną żurawinę, mieszamy.
Kokosowe babeczki z suszoną żurawiną
Do silikonowych foremek wkładamy przygotowane ciasto.