szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Kokosowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Super kokosowa przyjemność. Kokosowe babeczki z mocno kokosowym kremem z bitej śmietany to super propozycja dla amatorów prawdziwej słodkości.

Kokosowe babeczki

Składniki:

Kokosowe babeczki

 

  • 125 gram mąki
  • 125 gram masła
  • 120 gram cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 gram wiórków kokosowych
  • 3 łyżki mleka
  • 1 kubek śmietany kremówki 36%
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Kokosowe babeczki

Przygotowanie ciasta

Kokosowe babeczki
Przygotowane ciasto na babeczki jest dość gęste.

Jajka wymieszać z cukrem na gładką masę. Następnie dodać mleko i dokładnie wymieszać. Następnie stopniowo połączyć z roztopionym i przestudzonym masłem, mąką i proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać do masy wiórki kokosowe.


Ciasto poprzekładać do foremek na babeczki i piec w nagrzanym do temp. ok. 180 stopni przez 15-20 minut. Po upieczeniu wystudzić. Śmietanę ubić, dodać do niej cukier i wiórki kokosowe. Wyłożyć na babeczki. Schłodzić w lodówce.