slodkieokruszki

slodkieokruszki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Delikatnie kokosowe babeczki z jagodami goji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam piec babeczki, zwłaszcza z moim małym pomocnikiem ;) Pyszne, szybki i proste w przygotowaniu. A do tego dają tyle radości ;) Dzisiejsze babeczki przygotowane są na oleju kokosowym z dodatkiem jagód goji. Spróbujcie.

Delikatnie kokosowe babeczki z jagodami goji Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Delikatnie kokosowe babeczki z jagodami goji

 

  • Składniki: (na 12 sztuk)
  • 1/3 szklanki suszonych jagód Goji
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki budyniu waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 1 jajko M

Sposób przygotowania:

Delikatnie kokosowe babeczki z jagodami goji

Przygotowanie jagód Goji

Delikatnie kokosowe babeczki z jagodami goji
Przygotowanie jagód Goji do babeczek (muffinek)

1/3 szklanki jagód Goji rozdrabniamy w blenderze. Odstawiamy na bok i przygotowujemy masę na babeczki.

Mieszanie składników

Delikatnie kokosowe babeczki z jagodami goji
Przygotowanie delikatnie kokosowych babeczek z jagodami Goji

Przygotowujemy dwie miski - w jednej mieszamy łyżką suche składniki (cukier, mąkę, budyń, proszek do pieczenia i rozdrobnione wcześniej jagody Goji). W drugiej misce mieszamy rozpuszczany olej kokosowy, całe jajko i mleko.

Następnie łączymy składniki z oby misek (do suchych dodajemy mokre) i całość mieszamy łyżką do połączenia.

Pieczenie babeczek

Delikatnie kokosowe babeczki z jagodami goji
Delikatnie kokosowe babeczki z jagodami Goji - przygotowanie

Masę nakładamy do papilotek, którymi wcześniej wykładamy formę na muffinki. Babeczki pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut do tzw. suchego patyczka.

Przed podaniem warto oprószyć je cukrem pudrem.

Smacznego