Sposób przygotowania:
Delikatnie kokosowe babeczki z jagodami gojiPrzygotowanie jagód Goji
1/3 szklanki jagód Goji rozdrabniamy w blenderze. Odstawiamy na bok i przygotowujemy masę na babeczki.
Mieszanie składników
Przygotowujemy dwie miski - w jednej mieszamy łyżką suche składniki (cukier, mąkę, budyń, proszek do pieczenia i rozdrobnione wcześniej jagody Goji). W drugiej misce mieszamy rozpuszczany olej kokosowy, całe jajko i mleko.
Następnie łączymy składniki z oby misek (do suchych dodajemy mokre) i całość mieszamy łyżką do połączenia.
Pieczenie babeczek
Masę nakładamy do papilotek, którymi wcześniej wykładamy formę na muffinki. Babeczki pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut do tzw. suchego patyczka.
Przed podaniem warto oprószyć je cukrem pudrem.
Smacznego