ptychu

ptychu

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Kokosowe beziki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rozpływają się w ustach i smakowicie wyglądają

Kokosowe beziki

Składniki:

Kokosowe beziki

 

  • 4 białka
  • 5 łyżek cukru
  • wiórki kokosowe(ok. 3łyżki)
  • 1 łyżka mąki
  • 1 kubeczek serka homogenizowanego
  • 1 tabliczka czekolady

Sposób przygotowania:

Kokosowe beziki
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania wsypać cukier, wiórki i mąkę.Na blasze ułożyć pergamin i wyciskać szprycą krążki bezowe duże i kilka małych.Wstawić do nagrzanego piekarnika(130*C) na ok. 1 godzinę. Po tym czasie suszyć jeszcze przez ok. 1/2 godziny w uchylonym piekarniku.Na ostudzone duże bezy położyć po łyżce serka, przykryć kilkoma mniejszymi bezikami i polać, roztopioną w kąpieli wodnej, czekoladą.