Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Kokosowe chmurki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Leciutkie kokosanki na samych białkach

Kokosowe chmurki

Składniki:

Kokosowe chmurki

 

  • 50g margaryny
  • 100g wiórków kokosowych
  • Łyżka cukru
  • 4 białka
  • Szczypta soli
  • ½ łyżeczki octu winnego
  • 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Kokosowe chmurki
Margarynę roztapiamy, wsypujemy cukier i wiórki kokosowe. Mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Do białek dodajemy sól i ocet i ubijamy sztywną pianę. Dosypujemy cukier puder i ubijamy aż całkowicie się rozpuści.
Do ubitych białek dokładamy koksową masę i całość mieszamy łyżką.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy porcje masy, nałożone łyżką.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok 30 minut.

Tagi:

chmurki