Sposób przygotowania:
Kokosowe chmurki
Margarynę roztapiamy, wsypujemy cukier i wiórki kokosowe. Mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Do białek dodajemy sól i ocet i ubijamy sztywną pianę. Dosypujemy cukier puder i ubijamy aż całkowicie się rozpuści.
Do ubitych białek dokładamy koksową masę i całość mieszamy łyżką.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy porcje masy, nałożone łyżką.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok 30 minut.
Do białek dodajemy sól i ocet i ubijamy sztywną pianę. Dosypujemy cukier puder i ubijamy aż całkowicie się rozpuści.
Do ubitych białek dokładamy koksową masę i całość mieszamy łyżką.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy porcje masy, nałożone łyżką.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok 30 minut.