Sposób przygotowania:
Kokosowe knedle ze śliwkami
Obrane i dokładnie umyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie przeciskamy do dużej miski przez praskę.
Do miski z ziemniakami dodajemy mąkę pszenną, kokosową i ziemniaczaną oraz szczyptę soli i jajka. Zarabiamy jednolite ciasto.
Śliwki dokładnie myjemy i pozbawiamy pestek. Do środka każdej śliwki dajemy porcję cukru trzcinowego ( może być zwykły).
Odrywamy kawałki ciasta, formujemy z nich placuszki, na środku których układamy śliwkę z cukrem. Owoc otulamy ciastem i formujemy zgrabną kulkę.
Gotujemy w osolonym wrzątku około 5 minut od momentu wypłynięcia na wierzch.
Podajemy np. polane masłem i posypane cukrem.
Do miski z ziemniakami dodajemy mąkę pszenną, kokosową i ziemniaczaną oraz szczyptę soli i jajka. Zarabiamy jednolite ciasto.
Śliwki dokładnie myjemy i pozbawiamy pestek. Do środka każdej śliwki dajemy porcję cukru trzcinowego ( może być zwykły).
Odrywamy kawałki ciasta, formujemy z nich placuszki, na środku których układamy śliwkę z cukrem. Owoc otulamy ciastem i formujemy zgrabną kulkę.
Gotujemy w osolonym wrzątku około 5 minut od momentu wypłynięcia na wierzch.
Podajemy np. polane masłem i posypane cukrem.
Magdalena88
Jagodowa