Sposób przygotowania:
Racuszki z morelamiETAP 1

Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich cukier i ubijamy na puszystą masę.
ETAP 2

Do ubitej masy jajecznej dodajemy sypkie składniki (mąkę, proszek do pieczenia) oraz wlewamy mleko. Całość miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
Gotowe ciasto pozostawiamy na około 15 minut, a między czasie przygotowujemy owoce.
ETAP 3

Morele myjemy, osuszamy i usuwamy z nich pestki.
ETAP 4

Tak przygotowane kroimy na mniejsze części i dodajemy do ciasta. Łączymy je z ciastem za pomocą łyżki.
ETAP 5

Tak przygotowane owocowe ciasto porcjami wykładamy na rozgrzany olej. Racuszki smażymy z dwóch stron do zrumienienia.
Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.