Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kokosowe krewetki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kokosowe krewetki

Kokosowe krewetki

Składniki:

Kokosowe krewetki

 

  • 30 dag gotowanych krewetek, obranych
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 6 łyżek mąki
  • 2 białka, roztrzepane
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Kokosowe krewetki

Aby przygotować pyszne kokosowe krewetki należy krewetki naciąć wzdłuż i rozłożyć, zalać mlekiem i odstawić na dwie godziny. Krewetki obtaczać w mące, białku i na końcu w wiórkach, smażyć na złoty kolor około minuty.


Tagi:

krewetki