Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka w galarecieEtap 1
Każdą pierś z kurczaka ponacina, a następnie lekko rozklepać tłuczkiem. Mięso oprószyć solą i pieprzem.
Etap 2
Na każdym kawałku mięsa rozłożyć po trochu suszonych owoców.
Etap 3
Zwinąć ścisłe roladki, obsypać je przyprawą do mięs. Roladki ściśle zawinąć w folię spożywczą, końcówki folii związać. W garnku zagotować wodę. Wrzucić do niej roladki w folii. Gotować pod przykryciem ok. 30 minut. Gotowe roladki wyjąć z wody, ostudzić, odwinąć z folii, kroić w plastry, układać na półmisku. Żelatynę namoczyć w zimnym rosole, następnie ją rozpuścić, wszystko podgrzewając, ostudzić. Jak zacznie tężeć, zalać roladki na półmisku. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.