Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka w galarecieEtap 1
![Roladki z kurczaka w galarecie Roladki z kurczaka w galarecie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-kurczaka-w-galarecie-404641.jpg)
Każdą pierś z kurczaka ponacina, a następnie lekko rozklepać tłuczkiem. Mięso oprószyć solą i pieprzem.
Etap 2
![Roladki z kurczaka w galarecie Roladki z kurczaka w galarecie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-kurczaka-w-galarecie-404642.jpg)
Na każdym kawałku mięsa rozłożyć po trochu suszonych owoców.
Etap 3
![Roladki z kurczaka w galarecie Roladki z kurczaka w galarecie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-z-kurczaka-w-galarecie-404643.jpg)
Zwinąć ścisłe roladki, obsypać je przyprawą do mięs. Roladki ściśle zawinąć w folię spożywczą, końcówki folii związać. W garnku zagotować wodę. Wrzucić do niej roladki w folii. Gotować pod przykryciem ok. 30 minut. Gotowe roladki wyjąć z wody, ostudzić, odwinąć z folii, kroić w plastry, układać na półmisku. Żelatynę namoczyć w zimnym rosole, następnie ją rozpuścić, wszystko podgrzewając, ostudzić. Jak zacznie tężeć, zalać roladki na półmisku. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.