Sposób przygotowania:
Kokosowe ptasie mleczko
Mleczko kokosowe dobrze schładzamy w lodówce. Każdą galaretkę rozpuszczamy oddzielnie w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.
Blaszkę wykładamy folią/papierem do pieczenia i na dnie układamy ciastka. Białka ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy po łyżce mleczka kokosowego (biała stała część), cały czas miksując. Dzielimy masę kokosową na 3 części. Każdą część łączymy z inną galaretką i dokładnie mieszamy/miksujemy.
Lekko tężejące kolorowe masy wylewamy na przemian po 4-5 łyżek na środek tortownicy. Wyrównujemy górę deseru i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Blaszkę wykładamy folią/papierem do pieczenia i na dnie układamy ciastka. Białka ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy po łyżce mleczka kokosowego (biała stała część), cały czas miksując. Dzielimy masę kokosową na 3 części. Każdą część łączymy z inną galaretką i dokładnie mieszamy/miksujemy.
Lekko tężejące kolorowe masy wylewamy na przemian po 4-5 łyżek na środek tortownicy. Wyrównujemy górę deseru i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
lukrowanepierniczki
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje