Sposób przygotowania:
Doskonały sernik bakaliowy
Żółtka utrzeć z cukrem i masłem do białości.
Do masy jajecznej dodać ser i wymieszać.
Następnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek.
Dodać mąkę ziemniaczaną, bakalie i wymieszać do połączenia składników.
Masę serową przełożyć do większej tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Wstawić do umiarkowanie nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut.
Masa białkowa;
Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno.
Do sztywnej masy dodać wiórki kokosowe.
Całość dokładnie wymieszać.
Sernik po upieczeniu wyjąć i na upieczony wyłożyć masę bezową ,rozsmarować na całej powierzchni i ponownie wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut.
Ciasto po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
Polać polewą czekoladową;
Polewa;
margarynę rozpuścić z cukrem dodać kakao i gotować do całkowitego rozpuszczenia, zdjąć z ognia , dodać namoczoną w wodzie napęczniałą żelatynę dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
Do masy jajecznej dodać ser i wymieszać.
Następnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek.
Dodać mąkę ziemniaczaną, bakalie i wymieszać do połączenia składników.
Masę serową przełożyć do większej tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Wstawić do umiarkowanie nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut.
Masa białkowa;
Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno.
Do sztywnej masy dodać wiórki kokosowe.
Całość dokładnie wymieszać.
Sernik po upieczeniu wyjąć i na upieczony wyłożyć masę bezową ,rozsmarować na całej powierzchni i ponownie wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut.
Ciasto po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
Polać polewą czekoladową;
Polewa;
margarynę rozpuścić z cukrem dodać kakao i gotować do całkowitego rozpuszczenia, zdjąć z ognia , dodać namoczoną w wodzie napęczniałą żelatynę dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.