Sposób przygotowania:
Domowe ptasie mleczko
Galaretki rozpuścić w szklance gotowanej wody, ostudzić. Mocno schłodzone mleko ubić mikserem. Dodawać po łyżce ostudzonej płynnej galaretki, ciągle miksując. Wylać piankę do szklanego lub innego naczynia, odstawić na całą noc do lodówki. Następnie wyjąć pokroić w prostokąty.
Czekoladę w pastylkach przełożyć do garnuszka , roztopić w kąpieli wodnej, lekko ostudzić. Zanurzać piankę w ciepłej ale nie gorącej czekoladzie, ułożyć na kratce aż czekolada zastygnie.
Smacznego !
Czekoladę w pastylkach przełożyć do garnuszka , roztopić w kąpieli wodnej, lekko ostudzić. Zanurzać piankę w ciepłej ale nie gorącej czekoladzie, ułożyć na kratce aż czekolada zastygnie.
Smacznego !
Marika-
Ania Hosz
Danusia19671
Danusia19671