Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami i kajmakiemBiszkopt
Białka oddzielić od żółtej. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtka i ubijać.
Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszać i przesiać przez sitko. Dodać do masy i wymieszać delikatnie łyżką.
Na końcu wmieszać olej. Przelać do prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 15 min w temp 180 st.
ETAP 2:
Wystudzony biszkopt posmarować kajmakiem, następnie wyłożyć pokrojone brzoskwinie.
ETAP 3:
Do naczynia wlać dobrze schłodzoną śmietanę i mascarpone, dodać cukier puder. Ubijać na najwyższych obrotach do pożądanej konsystencji.
ETAP 4:
Na brzoskwinie wyłożyć połowę masy śmietanowej, następnie herbatniki.
ETAP 5:
Na herbatniki wyłożyć resztę masy śmietanowej. Wierzch udekorować posiekanymi jajeczkami lub czekoladą.
Schłodzić w lodówce najlepiej 24 h
Smacznego:-)
ciasteczka