Sposób przygotowania:
Ptasie mleczko na biszkopcie z musem mandarynkowym
Biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą pianę, dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żółtka i przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy łyżką. Do natłuszczonej i posypanej mąką blaszki (25x35) wlewamy ciasto. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Mus:
Mandarynki obieramy ze skórki. Blendrujemy na gładki mus. Wykładamy na biszkopt.
Ptasie mleczko:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i cukier waniliowy i ubijamy aż cukier się rozpuści. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do białek. Mieszamy. Masę przekładamy na ma ciasto. Polewamy dowolną polewą. Schładzamy w lodówce.
Smacznego.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą pianę, dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żółtka i przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy łyżką. Do natłuszczonej i posypanej mąką blaszki (25x35) wlewamy ciasto. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Mus:
Mandarynki obieramy ze skórki. Blendrujemy na gładki mus. Wykładamy na biszkopt.
Ptasie mleczko:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i cukier waniliowy i ubijamy aż cukier się rozpuści. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do białek. Mieszamy. Masę przekładamy na ma ciasto. Polewamy dowolną polewą. Schładzamy w lodówce.
Smacznego.