Sposób przygotowania:
Kokosowe rogaliki drożdżowe z kremem czekoladowym
Wrzucamy drożdże do miseczki i mieszamy je z mlekiem, mąką i cukrem. Odstawiamy pod przykryciem na 15 minut w ciepłe miejsce.
Do dużej miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy cukier, sól i wiórki kokosowe.
Dodajemy również jajka, olej oraz wyrośnięty rozczyn. Mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto do momentu, aż będzie odchodziło od ręki. Przykrywamy i zostawiamy do wyrośnięcia na minimum 30 minut.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwa kawałki. Każdy z nich rozwałkowujemy i kroimy na 10 trójkątów, tak jak pizzę. Nakładamy krem czekoladowy i zwijamy ciasto formując rogaliki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej rogaliki. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
Do dużej miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy cukier, sól i wiórki kokosowe.
Dodajemy również jajka, olej oraz wyrośnięty rozczyn. Mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto do momentu, aż będzie odchodziło od ręki. Przykrywamy i zostawiamy do wyrośnięcia na minimum 30 minut.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwa kawałki. Każdy z nich rozwałkowujemy i kroimy na 10 trójkątów, tak jak pizzę. Nakładamy krem czekoladowy i zwijamy ciasto formując rogaliki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej rogaliki. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
robaczek
Ania321
Dziękuję :)