Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kokosowe talarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kruche i apetyczne ciasteczka z kokosem, idealne do porannej kawy.

Kokosowe talarki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kokosowe talarki

 

  • 5 dkg masła
  • 5 dkg margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 1 niepełna szkl mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl wiórków kokosowych (mogą być kolorowe)

Sposób przygotowania:

Kokosowe talarki
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy masło, margarynę i łączymy składniki. Następnie dodajemy cukier, proszek, jajko oraz wiórki kokosowe. Zagniatamy ciasto. Z przygotowanego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kładziemy na blaszce włożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy widelcem (obsypanym mąką). Ciasteczka można posmarować białkiem. Pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.
Kokosowe talarki
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy masło, margarynę i łączymy składniki. Następnie dodajemy cukier, proszek, jajko oraz wiórki kokosowe. Zagniatamy ciasto.
Kokosowe talarki
Z przygotowanego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kładziemy na blaszce włożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy widelcem (obsypanym mąką). Ciasteczka można posmarować białkiem. Pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka