anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciasto kokosowe wykwintne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobre i delikatne ciasto, krem jest wyśmienity i delikatny polecam dla smakoszy kokosowych rozkoszy.

Ciasto kokosowe wykwintne

Składniki:

Ciasto kokosowe wykwintne

Biszkopt

krem

Sposób przygotowania:

Ciasto kokosowe wykwintne
Biszkopt

Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno z cukrem dodać obie mąki przesiane przez sitko. Upiec biszkopt około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i przekroić na 2 części.

Krem.

Z mleka odlać 1/2 szkl resztę zagotować z połową kokosu. W zimnym mleku rozpuścić mąkę oraz cukier i dodać dobrze roztrzepane żółtka. Wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodać stopniowo ziemny budyń dokładnie wymieszać.

Pierwszy biszkopt posmarować masą kajakową a następnie 1/2 kremu. Nałożyć biszkopt i resztę kremu całość posypać zrumienionym na suchej patelni kokosem.