Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowe wykwintne
Biszkopt
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno z cukrem dodać obie mąki przesiane przez sitko. Upiec biszkopt około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i przekroić na 2 części.
Krem.
Z mleka odlać 1/2 szkl resztę zagotować z połową kokosu. W zimnym mleku rozpuścić mąkę oraz cukier i dodać dobrze roztrzepane żółtka. Wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodać stopniowo ziemny budyń dokładnie wymieszać.
Pierwszy biszkopt posmarować masą kajakową a następnie 1/2 kremu. Nałożyć biszkopt i resztę kremu całość posypać zrumienionym na suchej patelni kokosem.
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno z cukrem dodać obie mąki przesiane przez sitko. Upiec biszkopt około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i przekroić na 2 części.
Krem.
Z mleka odlać 1/2 szkl resztę zagotować z połową kokosu. W zimnym mleku rozpuścić mąkę oraz cukier i dodać dobrze roztrzepane żółtka. Wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodać stopniowo ziemny budyń dokładnie wymieszać.
Pierwszy biszkopt posmarować masą kajakową a następnie 1/2 kremu. Nałożyć biszkopt i resztę kremu całość posypać zrumienionym na suchej patelni kokosem.