Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowe z dżemem morelowym
Jajka ubić z cukrem i zimną wodą, przesiać oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać je do ubitych jajek na zmianę z olejem. Ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej mąka blachy z wyższym brzegiem. Piec około pól godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Biszkopty zemleć lub dobrze roztłuc i wymieszać dokładnie z marmoladą, rumem i przegotowanym mlekiem. Utworzoną masę rozsmarować na cieście. Wiórki kokosowe zalać zimnym mlekiem, wsypać cukier i stale mieszając gotować około 4 minuty. Zdjąć z ognia, dodać pokrojone masło i mieszać aż się roztopi. Krem kokosowy rozprowadzić na masie morelowej. Czekoladę włożyć do woreczka foliowego, odciąć rożek i wycisnąć kratkę, odstawić do zastygnięcia.