marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

kokosowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybkie ciasto - kokosowiec

kokosowiec

Składniki:

kokosowiec

 

Sposób przygotowania:

kokosowiec
1,5 szklanki cukru z żółtkiem, cukrem wanilinowym, mąką pszenną, mąką ziemniaczaną oraz szklanką mleka mieszamy dokładnie mikserem.
W garnku gotujemy pozostałe 2 szklanki mleka następnie dodajemy zmiksowaną masę oraz paczkę wiórek kokosowych, taką masę gotujemy do zgęstnienia.
Ostudzoną łączymy z margaryną (dodając delikatnie po łyżeczce), na koniec dosypując jeszcze paczkę wiórek kokosowych.
Tak przygotowaną masą przekładamy krakersy bądź biszkopty na zmianę, posypujemy resztą kokosu i wstawiamy do stężenia do lodówki

Tagi:

biszkopt