Sposób przygotowania:
kokosowiec
1,5 szklanki cukru z żółtkiem, cukrem wanilinowym, mąką pszenną, mąką ziemniaczaną oraz szklanką mleka mieszamy dokładnie mikserem.
W garnku gotujemy pozostałe 2 szklanki mleka następnie dodajemy zmiksowaną masę oraz paczkę wiórek kokosowych, taką masę gotujemy do zgęstnienia.
Ostudzoną łączymy z margaryną (dodając delikatnie po łyżeczce), na koniec dosypując jeszcze paczkę wiórek kokosowych.
Tak przygotowaną masą przekładamy krakersy bądź biszkopty na zmianę, posypujemy resztą kokosu i wstawiamy do stężenia do lodówki
W garnku gotujemy pozostałe 2 szklanki mleka następnie dodajemy zmiksowaną masę oraz paczkę wiórek kokosowych, taką masę gotujemy do zgęstnienia.
Ostudzoną łączymy z margaryną (dodając delikatnie po łyżeczce), na koniec dosypując jeszcze paczkę wiórek kokosowych.
Tak przygotowaną masą przekładamy krakersy bądź biszkopty na zmianę, posypujemy resztą kokosu i wstawiamy do stężenia do lodówki