Sposób przygotowania:
Kokosowiec z mirabelkamiETAP 1:
Masło utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodać żółtka jajek do kremu maślanego dodać wiórki kokosowe i pokruszone ciastka oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli i delikatnie połączyć z ciastem. Formę 33 cm na 22 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i wyłożyć do niej całe ciasto, piec w 190st ok 15 minut.
ETAP 2:
40 dag śliwek mirabelek już bez pestek zmiksować na mus z dodatkiem cukru, żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i dodać do musu owocowego, odstawić do lekkiego zgęstnienia.
Kiedy mus owocowy zacznie zastygać wylać go na upieczony i wystudzony spód z ciasta, odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i przestudzić. Serek wymieszać z płynną galaretką, śmietanę ubić na sztywno i dodać do masy serowej, delikatnie wszystko ze sobą połączyć.
Masę serową wylać na zastygnięty mus owocowy i ponownie wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin, przed podaniem dowolnie ozdobić.
SylaUla