Sposób przygotowania:
Kokosowo- porzeczkowe muffinkiETAP 1
Porzeczkę przepłukujemy i osuszamy. Mąki łączymy ze sobą oraz z proszkiem do pieczenia. Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich cukier i ubijamy.
ETAP 2
Do ubitej masy jajecznej dodajemy przygotowane sypkie składniki oraz wlewamy olej i mleko. Całość mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta.
ETAP 3
Do gotowego dodajemy porzeczki. Owoce z ciastem łączymy delikatnie, już za pomocą łyżki.
ETAP4
Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Tak przygotowane wypełniamy ciastem do ¾ wysokości. Deser wkładamy do nagrzanego piekarnika. Muffiny pieczemy koło 35 minut w 180°C do zrumienienia. Upieczone wyjmujemy, studzimy, a przed podaniem oprószamy delikatnie cukrem pudrem.
gusia1000