Sposób przygotowania:
Kokosowe muffinki z polewą z białej czekolady
Przygotowujemy dwie miski. Do jednej wsypujemy wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, 8 łyżek wiórków kokosowych, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną. Mieszamy.
W drugiej misce mieszamy mleko z olejem, jajkami i sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
Następnie wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy. Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami.
Pieczemy muffinki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut.
Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią gotowe muffinki, a następnie posypujemy pozostałymi wiórkami. Zostawiamy do momentu, aż czekolada zastygnie.
W drugiej misce mieszamy mleko z olejem, jajkami i sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
Następnie wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy. Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami.
Pieczemy muffinki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut.
Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią gotowe muffinki, a następnie posypujemy pozostałymi wiórkami. Zostawiamy do momentu, aż czekolada zastygnie.