Sposób przygotowania:
Kokosowy batonik z macha i gorzką czekoladą
1. W misce wymieszaj suche składniki: herbatę macha, mąkę kokosową, sodę i sól.
2. Rozpuść olek kokosowy i go przestudź.
3. Do suchych składników dodaj syrop klonowy, olej kokosowy i jajka. Zmiksuj razem.
4. Blaszkę 20x20 cm wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę batonikową i upiecz w temperaturze 170 stopni przez 18 minut (sprawdź patyczkiem).
5. Czekoladę rozpuść z 1/2 łyżeczki oleju kokosowego i polej nią batoniki. Posyp wiórkami kokosowymi.
6. Kiedy całość wystygnie pokrój na 8 batoników.
2. Rozpuść olek kokosowy i go przestudź.
3. Do suchych składników dodaj syrop klonowy, olej kokosowy i jajka. Zmiksuj razem.
4. Blaszkę 20x20 cm wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę batonikową i upiecz w temperaturze 170 stopni przez 18 minut (sprawdź patyczkiem).
5. Czekoladę rozpuść z 1/2 łyżeczki oleju kokosowego i polej nią batoniki. Posyp wiórkami kokosowymi.
6. Kiedy całość wystygnie pokrój na 8 batoników.