slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 810]

Domowe batoniki owsiano-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na zdrowe i pyszne batoniki owsiane z dużą ilością kokosu. Słodzone miodem mogą być zdrowym drugim śniadaniem lub podwieczorkiem. Można również zabrać je ze sobą do pracy lub szkoły i zjeść na przerwie. Polecam.

Domowe batoniki owsiano-kokosowe

Składniki:

Domowe batoniki owsiano-kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Domowe batoniki owsiano-kokosowe
Do miski wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe, płatki migdałów oraz pokrojone drobno morele i mieszamy razem. Następnie wlewamy miód i mleko oraz wbijamy jajka. Mieszamy dokładnie.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę na batoniki.

Równo rozprowadzamy i lekko dociskamy do dna. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Upieczone wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia. Kroimy w batony dopiero zimną masę. Smacznego.

Tagi:

batoniki deser