Sposób przygotowania:
Batoniki kokosowe z kaszy jaglanej
Kaszę należy przesypać na sitko i wypłukać pod zimną wodą. Następnie kaszę przesypujemy do garnka i zalewamy wrzątkiem i tak zostawiamy przez 3 minuty. Odsączamy i przekładamy kaszę do garnka, zalewamy 2 szklankami wrzątku, dodajemy mleko kokosowe, ok 100 g i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i zostawiamy kaszę pod przykryciem przez jeszcze około 5 minut
Do przestudzonej kaszy dodajemy miód oraz wiórki kokosowe i wszystko razem mieszamy.
Dużą deskę do krojenia przykrywamy papierem do pieczenia i wykładamy masę kokosową równomiernie. Masę chłodzimy w lodówce przez około 15 minut następnie wierzch polewamy czekoladą (rozpuszczoną w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka kokosowego, ok 5 łyżek)
Wszystko schładzamy w lodówce.
Do przestudzonej kaszy dodajemy miód oraz wiórki kokosowe i wszystko razem mieszamy.
Dużą deskę do krojenia przykrywamy papierem do pieczenia i wykładamy masę kokosową równomiernie. Masę chłodzimy w lodówce przez około 15 minut następnie wierzch polewamy czekoladą (rozpuszczoną w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka kokosowego, ok 5 łyżek)
Wszystko schładzamy w lodówce.