slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Kokosowy krem z cieciorki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny, zdrowy i aromatyczny krem kokosowy z cieciorki. Idealny do wyjadania ze słoiczka, gofrów, naleśników, ciast czy na słodką kanapkę.

Kokosowy krem z cieciorki

Składniki:

Kokosowy krem z cieciorki

 

  • 1/2 szkl suchej cieciorki +woda
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 4 łyżki syropu z agawy
  • 50 ml mleka
  • 2 łyżki miąższu kokosowego

Sposób przygotowania:

Kokosowy krem z cieciorki
Cieciorkę namaczamy w wodzie przez 12 godzin (najlepiej na noc), zmieniamy wodę i gotujemy cieciorkę do miękkości przez ok. 1 godz 30 minut. Odcedzamy i studzimy.

Przekładamy cieciorkę do blendera, dokładamy pozostałe składniki i blendujemy na gładka masę. Gotowe.

Gotowy krem możemy przechowywać do tygodnia czasu w lodówce w słoiczku.