Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pyszny kokosowy 3 BIT

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ciasto jest bardzo podobne do popularnego ciasta 3BITa ale o smaku kokosowym. Polecam dla wielbicieli 3bitów i kokosu.

Pyszny kokosowy 3 BIT     Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyszny kokosowy 3 BIT

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • kisiel cytrynowy
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 szkl. cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao

 

  • Krem:
  • 15 dag wiórków kokosowych
  • ok. 700 ml mleka
  • 25 dag margaryny
  • budyń śmietankowy
  • 3 łyżki cukru

 

  • Oraz:
  • 3 op. herbatników
  • puszka masy krówkowej

Sposób przygotowania:

Pyszny kokosowy 3 BIT
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia i kisielem. Ciasto przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu przekrawamy na pół. Krem: 1 szklankę mleka gotujemy i zalewamy wiórki kokosowe , ostawiamy. Połowę mleka zagotowujemy z cukrem w reszcie mieszamy budyń wlewamy na gotujące się mleko i mieszamy aż zgęstnieje , ściągamy z ognia , dodajemy kokos i mieszamy. Studzimy. Miękką margarynę utrzeć na puch i dodać budyń. Przełożenie: Na jeden biszkopt wykładamy połowę kremu przykrywamy herbatnikami , smarujemy karmelem i znowu układamy herbatniki . Smarujemy resztą kremu i przykrywamy biszkoptem. 
Pyszny kokosowy 3 BIT
Ciasto przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu przekrawamy na pól
Pyszny kokosowy 3 BIT
Połowę mleka zagotowujemy z cukrem w reszcie mieszamy budyń wlewamy na gotujące się mleko i mieszamy aż zgęstnieje , ściągamy z ognia , dodajemy kokos i mieszamy. Studzimy.
Pyszny kokosowy 3 BIT
Miękką margarynę utrzeć na puch i dodać budyń.
Pyszny kokosowy 3 BIT
Na jeden biszkopt wykładamy połowę kremu przykrywamy herbatnikami , smarujemy karmelem i znowu układamy herbatniki . Smarujemy resztą kremu i przykrywamy biszkoptem.