Sposób przygotowania:
Pyszny kokosowy 3 BIT
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia i kisielem. Ciasto przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu przekrawamy na pół. Krem: 1 szklankę mleka gotujemy i zalewamy wiórki kokosowe , ostawiamy. Połowę mleka zagotowujemy z cukrem w reszcie mieszamy budyń wlewamy na gotujące się mleko i mieszamy aż zgęstnieje , ściągamy z ognia , dodajemy kokos i mieszamy. Studzimy. Miękką margarynę utrzeć na puch i dodać budyń. Przełożenie: Na jeden biszkopt wykładamy połowę kremu przykrywamy herbatnikami , smarujemy karmelem i znowu układamy herbatniki . Smarujemy resztą kremu i przykrywamy biszkoptem.
gosiapiotrek23