Sposób przygotowania:
Orzeszki z nadzieniem kokosowym
Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, oraz pozostałe składniki, zagnieść ciasto.
Ciasto włożyć do foliowej torebki, schłodzić w lodówce przez godzinę.
Następnie formować z ciasta małe kulki, jeśli będą zbyt duże ciasto wypłynie ponad kształt foremki.
Nakładać kuleczki do patelni, przykryć drugą połową patelni i piec przez 3 minuty do zrumienienia orzeszków, wyjąc, ostudzić.
Krem kokosowy
Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia.
Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia.
Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło.
Gorący krem nakładać do słoika, zakręcić, odstawić do wystudzenia, wstawić do lodówki na całą noc.
Orzeszki nadziać masą i sklejać w pary.
Ciasto włożyć do foliowej torebki, schłodzić w lodówce przez godzinę.
Następnie formować z ciasta małe kulki, jeśli będą zbyt duże ciasto wypłynie ponad kształt foremki.
Nakładać kuleczki do patelni, przykryć drugą połową patelni i piec przez 3 minuty do zrumienienia orzeszków, wyjąc, ostudzić.
Krem kokosowy
Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia.
Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia.
Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło.
Gorący krem nakładać do słoika, zakręcić, odstawić do wystudzenia, wstawić do lodówki na całą noc.
Orzeszki nadziać masą i sklejać w pary.