Sposób przygotowania:
Kokosowy placek na krakersach
Najlepiej dzień wcześniej gotujemy 3 budynie na 1,5 litra mleka zgodnie z zaleceniami producenta. Do gotującego się mleka nim wlejemy masę budyniową wsypujemy 100 g wiórków kokosowych i kurkumę. Budyń odstawiamy do następnego dnia. Dużą blaszkę wykładamy papierem, a następnie krakersami. W szklance mleka namaczamy żelatynę, zgodnie z zaleceniami producenta. Gdy namoknie podgrzewamy, wlewamy do zimnego budyniu i dokładnie miksujemy. Wylewamy na krakersy, przykrywamy warstwą ciastek. W 0,4 l mleka gotujemy budyń, odstawiamy do lekkiego ostudzenia. W 100 mil namaczamy odrobinę żelatyny, jak namoknie dodajemy do budyniu z 3 łyżkami wiórków, smarujemy wierzch ciasta. Na suchą patelnię wysypujemy resztę wiórków i prażymy aż się zarumienią. Jeszcze gorącymi posypujemy wierzch ciasta i odstawiamy do stężenia. Najlepiej do następnego dnia.
reanja
monwys28
Ela Dz
Jedynym grzechem są tu krakersy. Cukier regulujemy sami, kokos to jeden z najzdrowszych naturalnych tłuszczy. Budyń bez masła...