Sposób przygotowania:
Kokosowy sernik z mlekiem skondensowanymOddzielanie żółtek od białek:

Żółtka dokładnie oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać cukier.
Łączenie składników:

Do żółtek dodać pozostałe składniki i zmiksować. Dodać białka i ponownie zmiksować. Masa będzie płynna.
Pieczenie:

Przelać do tortownicy 26 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pod tortownicą z sernikiem ułożyć blachę z nalaną do niej jedną szklanką wody. Sernik piec w takiej kąpieli wodnej przez 50 minut. Studzić przy leciutko uchylonych drzwiach piekarnika dwie godziny. Następnie odłożyć do schłodzenia do lodówki na minimum dwie godziny, a najlepiej na noc. Można przed podaniem posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego!
skuter5
lukrowanepierniczki