Sposób przygotowania:
Kokosowy śmietanowiec z truskawkami
Spód: Ciasteczka zmiksować w rozdrabniaczu razem z kremem, nie ma potrzeby dodawać dodatkowo masła. Rozdrobnione ciasta wysypać do formy (23cm średnicy) wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać i ugnieść łyżką. Wstawić do lodówki.
Masa serowa: Do miski wrzucić całą śmietanę, dodać cukier i mąkę (można zastąpić budyniem śmietankowym). Następnie wsypać wiórki kokosowe. Wlać likier kokosowy. Wbić jajka i zmiksować całość na wolnych obrotach by zbędnie nie napowietrzać masy. Wlać masę na schłodzony spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec około 60-70 minut.
Wystudzić.
W tym czasie przygotować masę truskawkową. Owoce umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Owoce pokroić na drobniejsze kawałki, wrzucić do garnka i gotować 5 minut. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i wymieszać dokładnie. Wystudzić.
Na sernik wyłożyć masę owocową i całość wstawić do lodówki na całą noc
Masa serowa: Do miski wrzucić całą śmietanę, dodać cukier i mąkę (można zastąpić budyniem śmietankowym). Następnie wsypać wiórki kokosowe. Wlać likier kokosowy. Wbić jajka i zmiksować całość na wolnych obrotach by zbędnie nie napowietrzać masy. Wlać masę na schłodzony spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec około 60-70 minut.
Wystudzić.
W tym czasie przygotować masę truskawkową. Owoce umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Owoce pokroić na drobniejsze kawałki, wrzucić do garnka i gotować 5 minut. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i wymieszać dokładnie. Wystudzić.
Na sernik wyłożyć masę owocową i całość wstawić do lodówki na całą noc