Sposób przygotowania:
Sernik dyniowo-kokosowy
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło, żółtko, puree z dyni i proszek do pieczenia.
Zagniatamy szybko ciasto kruche, dzielimy na dwie części: 2/3 ciasta i 1/3 ciasta.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i dno wylepiamy 2/3 ciasta. Wstawiamy blaszkę i resztę ciasta do lodówki.
Masa: serek homogenizowany przekładamy do miski i dodajemy puree z dyni, cukier, mąkę kokosową i wiórki kokosowe. Mieszamy dokładnie. Wyjmujemy ciasto z lodówki.
Na wyłożony ciastem spód przelewamy masę serową, wyrównujemy. Na górę ścieramy 1/3 ciasta.
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczony sernik studzimy.
Do zimnego mleka wsypujemy śmietankę w proszku i ubijamy na sztywno.
Przekładamy bitą śmietanę na wierzch sernika i dekorujemy posypka cukrową.
Zagniatamy szybko ciasto kruche, dzielimy na dwie części: 2/3 ciasta i 1/3 ciasta.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i dno wylepiamy 2/3 ciasta. Wstawiamy blaszkę i resztę ciasta do lodówki.
Masa: serek homogenizowany przekładamy do miski i dodajemy puree z dyni, cukier, mąkę kokosową i wiórki kokosowe. Mieszamy dokładnie. Wyjmujemy ciasto z lodówki.
Na wyłożony ciastem spód przelewamy masę serową, wyrównujemy. Na górę ścieramy 1/3 ciasta.
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczony sernik studzimy.
Do zimnego mleka wsypujemy śmietankę w proszku i ubijamy na sztywno.
Przekładamy bitą śmietanę na wierzch sernika i dekorujemy posypka cukrową.