Sposób przygotowania:
Sernik z makiem
Dno formy wykładamy herbatnikami, na herbatniki wykładamy masę makową i równomiernie rozsmarowujemy.
Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając dodajemy po jednym żółtku, zmielony ser, suchy budyń oraz skórkę i rodzynki. Na końcu ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
Masę wylewamy na masę makową i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony i ostudzony sernik polewamy polewą i posypujemy płatkami migdałów.
Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając dodajemy po jednym żółtku, zmielony ser, suchy budyń oraz skórkę i rodzynki. Na końcu ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
Masę wylewamy na masę makową i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony i ostudzony sernik polewamy polewą i posypujemy płatkami migdałów.
Marika-
SylaUla
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2