migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1166]

Koktajl arbuzowo-bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Podczas upałów nie chce sie za bardzo jeść ale dużo pijemy. Doskonale wtedy sprawdzi sie taki schłodzony koktajl z soczystego arbuza i bananów.

Koktajl arbuzowo-bananowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Koktajl arbuzowo-bananowy

 

Sposób przygotowania:

Koktajl arbuzowo-bananowy
Banany obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Arbuza wypestkować i podzielić na małe kawałki. Owoce przełożyć do kielicha blendera i zmiksować.

Do smaku dodać sok z limonki i jeszcze raz zmiksować. Najlepiej smakuje dobrze schłodzony, można też owoce wcześniej schłodzić aby można było się schłodzić od razu po przygotowaniu.
Koktajl arbuzowo-bananowy
Banany obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
Koktajl arbuzowo-bananowy
Arbuza wypestkować i podzielić na małe kawałki.
Koktajl arbuzowo-bananowy
Owoce przełożyć do kielicha blendera i zmiksować. Do smaku dodać sok z limonki i jeszcze raz zmiksować.