Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pulpeciki w sosie serowo-pieczarkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Pulpeciki z mielonej wieprzowiny w sosie z serka topionego z pieczarkami i śmietaną. Propozycja na szybki w przygotowaniu, smaczny obiad:)

Pulpeciki w sosie serowo-pieczarkowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie serowo-pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie serowo-pieczarkowym

Etap 1

Pulpeciki w sosie serowo-pieczarkowym
Bułka tarta jajko cebula i przyprawy dodane do mięsa.

Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać jajko, połowę pokrojonej w kostkę cebuli, przyprawę w płynie, bułkę tartą, pieprz i czosnek granulowany. Wszystko dokładnie wymieszać.

Etap 2

Pulpeciki w sosie serowo-pieczarkowym
Uformowane pulpeciki rumienione na oleju.

Z mięsnej masy formować małe, okrągłe pulpeciki i kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Zrumienić je z obu stron.

Etap 3

Pulpeciki w sosie serowo-pieczarkowym
Druga połowa pokrojonej cebuli dodana do pulpecików.

Do zrumienionego mięsa dodać drugą połowę pokrojonej w kostkę cebuli, zeszklić ją.

Etap 4

Pulpeciki w sosie serowo-pieczarkowym
Starte na tarce pieczarki dodane do mięsa z cebulą.

Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa z cebulą. Smażyć, aż prawie cały płyn z grzybów odparuje.

Etap 5

Pulpeciki w sosie serowo-pieczarkowym

Dodać do tego serek. Chwilę smażyć, aż serek się roztopi.

Etap 6

Pulpeciki w sosie serowo-pieczarkowym

Wlać szklankę wody i zagotować. Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i szklanką zimnej wody, zagęścić tym sos. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.


Tagi:

danie mięso