kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Koktajl bananowy z masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyrazisty orzechowy koktajl z dodatkiem bananów. Świetny na drugie śniadanie czy lekki podwieczorek.

Koktajl bananowy z masłem orzechowym

Składniki:

Koktajl bananowy z masłem orzechowym

podstawowy

  • Banan 1 szt
  • Kefir szklanka
  • Masło orzechowe 1 czubata łyżeczka
  • Cynamon mielony szczypta
  • Mielony len lub błonnik 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Koktajl bananowy z masłem orzechowym
Banana kroimy w mniejsze kawałki. Owoce, masło orzechowe, kefir, szczyptę cynamonu i mielony len umieszczamy w dzbanku blendera, zamykamy pokrywę i miksujemy do uzyskania jednolitej konststencji.

Serwujemy udekorowane truskawkami.

Najlepiej smakuje dobrze schłodzony lub też przygotowany z zamrożonych wcześniej bananów.