eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1728]

Koktajl owocowy Eli ze szpinakiem i orzechami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam pożywny koktajl owocowy z dodatkiem szpinaku i orzechów włoskich. Koktajl może zastąpić jeden posiłek.

Koktajl owocowy Eli ze szpinakiem i orzechami

Składniki:

Koktajl owocowy Eli ze szpinakiem i orzechami

owoce i warzywa

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Koktajl owocowy Eli ze szpinakiem i orzechami

przygotowanie składników

Koktajl owocowy Eli ze szpinakiem i orzechami
Opłukany szpinak osuszyć lub odwirować

Świeży szpinak baby opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem lub odwirować w wirówce do sałaty.

przygotowanie składników cd

Koktajl owocowy Eli ze szpinakiem i orzechami
Obrane ze skórki kiwi pokroić na kawałki.

Kiwi obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.

przygotowanie składników cd

Koktajl owocowy Eli ze szpinakiem i orzechami
Umyte jabłka pozbawić gniazd nasiennych i pokroić ze skórką.

Jabłka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i usunąć gniazda nasienne. Miąższ razem ze skórką pokroić.

przygotowanie składników cd

Koktajl owocowy Eli ze szpinakiem i orzechami
Rozbić orzechy włoskie i wyłuskać orzechy.

Orzechy włoskie wyłuskać ze skorupek.

przygotowanie koktajlu

Koktajl owocowy Eli ze szpinakiem i orzechami
Wszystkie składniki włożyć do malaksera i zmiksować.

Do malaksera włożyć szpinak, jabłka, kiwi, orzechy, wcisnąć sok z cytryny i dodać miód i zmiksować. Gotowy koktajl rozlać do szklanek. Smacznego!


Tagi:

koktajl owoce