ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 229]

Koktajl truskawkowo, arbuzowo, kalafiorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Koktajl truskawkowo, arbuzowo, kalafiorowy z miodem oraz kardamonem i cynamonem. Jest bardzo sycący.

Koktajl truskawkowo, arbuzowo, kalafiorowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl truskawkowo, arbuzowo, kalafiorowy

 

  • 1 szklanka truskawek
  • 2 cząstki kalafiora potartego na tarce o drobnych oczkach
  • szklanka pokrojonego arbuza
  • łyżka miodu albo cukru trzcinowego
  • pół łyżeczki kardamonu oraz cynamonu

Sposób przygotowania:

Koktajl truskawkowo, arbuzowo, kalafiorowy
Odmierzamy szklankę umytych, odszypułkowanych truskawek i umieszczamy w wysokim naczyniu. Dwie większe cząstki kalafiora rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Około szklanki pokrojonego arbuza bez pestek. Wlewamy szklankę wody mineralnej. Dodajemy łyżkę miodu albo cukru trzcinowego oraz pół łyżeczki kardamonu i cynamonu. Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Rozlewamy w szklanki i podajemy zimne.
Koktajl truskawkowo, arbuzowo, kalafiorowy.
Odmierzamy szklankę umytych, odszypułkowanych truskawek i umieszczamy w wysokim naczyniu.
Koktajl truskawkowo, arbuzowo, kalafiorowy.
Dwa większe cząstki kalafiora rozdrabniamy na mniejsze kawałki.
Koktajl truskawkowo, arbuzowo, kalafiorowy.
Około szklanki pokrojonego w drobniejsze cząstki arbuza.
Koktajl truskawkowo, arbuzowo, kalafiorowy.
Dodajemy szklankę wody mineralnej. Wszystkie składniki miksujemy blenderem.