Sposób przygotowania:
Koktajlowe ciasto makowo-serowe
Na stolnicę wsypać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, posiekać. Następnie wsypać cukier puder, cukier waniliowy, dodać żółtka i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować i włożyć do przygotowanej brytfanny. Na ciasto wyłożyć gotowy mak z puszki, na mak gotowy ser twarogowy z wiaderka. Na ser ułożyć pokrojone brzoskwinie z puszki. 3 białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo 3 łyżki cukru. Do ubitej piany ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Pod koniec wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na ser z brzoskwiniami i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 st piekarnika około 40 minut, po upływie 20 minut wierzch ciasta przykryć kawałkiem pergaminu.