Sposób przygotowania:
Kolanka i serduszka w klimacie mamma mia
Oba mięsa umyć i osuszyć. Pierś z kurczaka pokroić w małą kostkę. Z serc odkroić błonki i "rurki":), a następnie przekroić każde serce na pół. Przełożyć do miski razem z piersią i dodać mąkę. Wymieszać. W rondlu roztopić smalec i zeszklić na nim cebulę. Dodać mięso i zrumienić go. Warzywa umyć, paprykę konserwową obrać ze skórki. Seler, papryki i ogórka pokroić w małą kostkę. Do zrumienionego mięsa dodać seler i żółtą paprykę. Po jakiejś minucie wlać szklankę wody, przykryć i dusić. Gdy większość płynu wyparuje dodać czerwoną paprykę i ogórka. Wlać jeszcze 3/4 szklanki wody i nadal dusić. Gdy wyparuje 3/4 płynu doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mielonymi płatkami chili. Wymieszać i zdjąć z ognia. Makaron ugotować do miękkości. Na talerz wyłożyć porcję makaronu i wlać gulasz. Przed spożyciem wymieszać. Smacznego!
gosia56
monikaT83