SUPERPRZEPIS

Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami

  • 2
  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami Więcej zdjęć (5)

Fasolka szparagowa z kalarepką, cukinią i pomidorkami to rewelacyjny dodatek do dania z mięsem. Polecam, smacznego.

Składniki:

Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami
Kalarepkę obrać i pokroić w słupki. Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i razem z kalarepką ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć. Młode cukinie razem ze skórką pokroić w słupki, podsmażyć na łyżce rozgrzanej oliwy. Następnie dodać łyżkę masła, umyte pomidorki koktajlowe, smażyć przez kilka minut. Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem i octem winnym, podgrzać.
Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami
Fasolkę razem z kalarepką ugotować na pół miękko w osolonej wodzie.
Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami
Pokrojoną w słupki cukinię podsmażyć na oliwie.
Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami
Dodać kolorowe pomidorki i masło, smazyć przez kilka minut.
Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami
Połączyć z fasolką i kalarepką, doprawić do smaku, podgrzać.