Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy.
Sałatę oraz szczypiorek pozbawiamy nadmiaru wody. Rzodkiewkę kroimy na połówki, a następnie na cieknie półplasterki.
Pomidorki cherry kroimy na ćwiartki, szczypiorek bardzo drobno kroimy. Odstawiamy kilka ćwiartek pomidora oraz plasterków rzodkiewki do dekoracji.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Do miski dodajemy przygotowane wcześniej dodatki oraz rzeżuchę.
Całość ostrożnie mieszamy. Dekorujemy odstawionymi warzywami oraz świeżo zerwanymi kwiatkami rozmarynu.
Przygotowujemy dresing.
Do słoiczka wlewamy olej oraz sos sojowy. Dodajemy świeżo zmielony pieprz i dokładnie mieszamy.
Gotowym sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Podajemy.
Sałatę oraz szczypiorek pozbawiamy nadmiaru wody. Rzodkiewkę kroimy na połówki, a następnie na cieknie półplasterki.
Pomidorki cherry kroimy na ćwiartki, szczypiorek bardzo drobno kroimy. Odstawiamy kilka ćwiartek pomidora oraz plasterków rzodkiewki do dekoracji.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Do miski dodajemy przygotowane wcześniej dodatki oraz rzeżuchę.
Całość ostrożnie mieszamy. Dekorujemy odstawionymi warzywami oraz świeżo zerwanymi kwiatkami rozmarynu.
Przygotowujemy dresing.
Do słoiczka wlewamy olej oraz sos sojowy. Dodajemy świeżo zmielony pieprz i dokładnie mieszamy.
Gotowym sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Podajemy.
lukrowanepierniczki
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że Ci się podoba :)