Sposób przygotowania:
kolorowa sałatka 4
Wstawiamy wodę na ryż, Solimy. Do gotującej wody wkładamy torebeczki z ryżem Gotujemy na pół miękko. Wyjmujemy i studzimy. Na sitko wykładamy kukurydzę,, groszek oraz czerwoną fasolę, po to by ściekł z nich sok. Jeżeli mamy to na oddzielne sitko wykładamy ananasa. Pierś z kurczaka rozdzielamy. Kroimy na kostkę. Optaczamy w ziołach i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Wykładamy kawałki piersi z kurczaka na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Wrzucamy w miskę ryż. Do tego dodajemy z sitka kukurydzę, groszek oraz fasolę. W kostkę kroimy ogórki korniszone oraz ananasa. To również wsypujemy do sałatki. Cienko siekamy szczypiorek. Dodajemy do reszty składników i Na koneic wrzucamy pierś z kurczaka. delikatnie bardzo meiszamy. Dooprawiamy majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Mieszamy. Wkladamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego