Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z piersi kurczaka
Filety z piersi kurczaka pokroić w dość dużą kostkę. Do oleju (musi być delikatny) wkładamy rozdrobnione papryczki peperoncino i roztarty z solą czosnek. Mięso zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na noc.
Warzywa myjemy, sałatę rwiemy, ogórki i cebulę kroimy w półplasterki. Pomidory kroimy na ósemki. Chleb tostowy kroimy na średniej wielkości grzanki i przekładamy na patelnię i suszymy na wolnym ogniu. Przekładamy pokrojone mięso na rozgrzana patelnię wraz z pozostałą marynatą. Smażymy , aż lekko się zrumienią. Przygotowujemy sos sałatkowy. Przekładamy do misy na warzywa najpierw grzanki, następnie kawałeczki mięsa. Polewamy przygotowanym sosem i po 15 minutach podajemy.
Naprawdę pyszne!
Takie pyszne, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia.
Smacznego !
Warzywa myjemy, sałatę rwiemy, ogórki i cebulę kroimy w półplasterki. Pomidory kroimy na ósemki. Chleb tostowy kroimy na średniej wielkości grzanki i przekładamy na patelnię i suszymy na wolnym ogniu. Przekładamy pokrojone mięso na rozgrzana patelnię wraz z pozostałą marynatą. Smażymy , aż lekko się zrumienią. Przygotowujemy sos sałatkowy. Przekładamy do misy na warzywa najpierw grzanki, następnie kawałeczki mięsa. Polewamy przygotowanym sosem i po 15 minutach podajemy.
Naprawdę pyszne!
Takie pyszne, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia.
Smacznego !