bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 871]

Kolorowa surówka z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszna i lekka surówka z młodej kapusty z dodatkiem marchewki, rzodkiewki, koperku i szczypiorku.Doskonała do drugiego dania.

Kolorowa surówka z młodej kapusty

Składniki:

Kolorowa surówka z młodej kapusty

 

  • Pół główki młodej kapusty
  • Pęczek rzodkiewek
  • 2 marchewki
  • Pół pęczka koperku
  • Pół pęczka szczypiorku
  • 4-5 łyżek oleju
  • Sól,pieprz
  • Cukier
  • Sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Kolorowa surówka z młodej kapusty
Umytą kapustę szatkujemy lub kroimy drobno nożem, solimy i pozostawiamy na 10 minut żeby kapusta puściła sok.

Obrane marchewki i umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Opłukany koperek i szczypiorek drobno siekamy.

Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem, pieprzem i ewentualnie solą.

Wszystko dokładnie mieszamy. 

Tagi:

kapusta