Sposób przygotowania:
Kolorowa surówka z orzeszkami ziemnymi
Marchew, por, rzodkiewki oczyścić i opłukać, a następnie zetrzeć na tarce kolejno marchew, rzodkiewki, ogórki oraz białą część pora i z talerza wsypać do salaterki.
Orzeszki ziemne obrać z łupinek i przesmażyć na łyżce oleju arachidowego jak jest lub zwykłego słonecznikowego na patelence, mieszając łyżką, by się nie przypaliły. Po 1-3 min. zestawić patelnię na bok, orzeszki wyjąć, odsączyć na dziurkowanej łyżce i dodać do surówki. Ponadto skropić ją sokiem z cytryny lub limonki, pozbywając się pestek oraz oliwą czy sosem sałatkowym,a także solą, pieprzem mielonym i łyżeczką cukru.
Wymieszać dwiema łyżkami do sałatek i podawać do dań drugich.
Orzeszki ziemne obrać z łupinek i przesmażyć na łyżce oleju arachidowego jak jest lub zwykłego słonecznikowego na patelence, mieszając łyżką, by się nie przypaliły. Po 1-3 min. zestawić patelnię na bok, orzeszki wyjąć, odsączyć na dziurkowanej łyżce i dodać do surówki. Ponadto skropić ją sokiem z cytryny lub limonki, pozbywając się pestek oraz oliwą czy sosem sałatkowym,a także solą, pieprzem mielonym i łyżeczką cukru.
Wymieszać dwiema łyżkami do sałatek i podawać do dań drugich.
bez gotowania